Уникално видео: Делфини нападат хора

Уникално видео: Делфини нападат хора Снимка: Стопкадър

Делфини нападнаха четирима души, които плуваха в морето край бреговете на Япония

 В резултат - един мъж на около 60 години е получил фрактури на няколко ребра.

За втора поредна година делфини нападат хора по плажовете на префектура Фукуи на брега на Японско море. Миналото лято най-малко шестима души бяха ухапани от едно и също животно, за което се смята, че е индо-тихоокеанският делфин Tursiops aduncus. Една от жертвите се нуждаеше от 14 шева, за да и се затвори раната, според японския новинарски сайт The Mainichi.

И тази, и миналата година делфините доплували до хората. Човекът, който е пострадал най-много, е плувал на 5 метра от брега на плажа Суисохама, когато е бил блъснат и ухапан от делфин, заявиха от местната полиция пред японския новинарски сайт Asahi Shimbun.

Същата сутрин друг мъж е  ухапан по лявата ръка, а по-късно следобед афалин нападна още двама плажуващи, въпреки че подробностите за тези инциденти са оскъдни.

В понеделник, 17 юли, очевидци заснеха на същия плаж делфин, който очевидно напада хора. Кадри от атаката, разпространени от BreakingOne, показват хора, които набързо излизат от водата при вида на делфин, кръстосващ през плитката вода. След това той се насочва право към жената с розовия пояс и  атакува.

Дивите делфини рядко нападат хора. Но е известно, че бозайниците хапят или дърпат хората под водата, когато се чувстват застрашени или тревожни. Ако животното свикне с хранене, то може агресивно да поиска храна. В този случай делфините могат да станат напористи и агресивни.

Хората трябва да помнят, че делфините са диви и изключително силни животни.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: