Сутрешни навици, които водят до тежки и фатални заболявания

Сутрешни навици, които водят до тежки и фатални заболявания Снимка: blog.liebherr.com

Учените оповестиха четири сутрешни навика, които могат да доведат до развитието на тежки заболявания и дори до смърт, пише изданието "МК".

Отказът от закуска увеличава риска от смърт от сърдечно-съдови заболявания. Освен това, липсата на закуска се отразява на теглото на човека. Хората, които се хранят пълноценно в сутрешните часове, изгарят почти два пъти повече калории през деня.

Пиенето на кафе преди хранене може да причини сериозна вреда на организма. Лекарите изясниха, че черното кафе, изпито на празен стомах, може да повлияе на нивото на кръвната захар. Преди закуска се препоръчва да се изпива чаша топла вода, а кафето да се употребява след приема на храна. 

Учените твърдят, че чаша сок, изпит на закуска, както и всички други сладки напитки, увеличава риска от диабет с 16%. По-добре е тези напитки да се заменят с пресни плодове с високо съдържание на фибри. Също така трябва да се има предвид, че за по-продължително засищане на чувството на глад е необходимо да се консумират храни с високо съдържание на протеини и полезни мазнини.

Освен това, едно парче бекон на ден може да увеличи вероятността от колоректален рак с 20%. Ежедневната употреба само 25 грама от този продукт може да доведе до тумор в дебелото черво.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: