Увеличава се интересът на руските туристи за почивки у нас

Увеличава се интересът на руските туристи за почивки у нас

Въпреки че България влезе в „черния списък'' с потенциални неприятели на Руската федерация, интересът на руските туристи към почивки у нас се е повишил значително. Това показва проучване на туристическия сайт tutu.ru, цитирано от Lenta. Заедно с Великобритания, Съединените щати и Полша България беше включена в списък с неприятелските на Русия държави, обявен във вечерното предаване „60 минути по горещите следи“ на главния всеруски федерален ТВ канал „Россия 1“ в последния ден на април.  

В същото време броят на заявките за търсене на билети по маршрута Русия-България е нараснал със 150 процента, отчита сайтът за пътешествия. Скокът на заявките е дошъл, след като властите ни обявиха готовността си да приемат руски туристи от 1 май. Както отбелязват експертите, директните полети между страните не са възобновени, така че туристите ще могат да стигнат до курортите само с прехвърляне. 

На сайта се отбелязва още, че избирайки за своята почивка България, най-често руските туристи избират курортите Албена, Златни пясъци, Слънчев бряг, Елените, Несебър и Ривиера. 

На 29 април българското правителство обяви официално откриването на външните граници за туристите, включително и за руските такива. Те ще трябва да предоставят един от трите документа, потвърждаващи липсата на коронавирус: отрицателни резултати от PCR тест, сертификат за ваксинация или сертификат за наличие на антитела. 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: