Как да не харчим излишни пари при резервация за почивка

Как да не харчим излишни пари при резервация за почивка Снимка: you.co.uk

Лятото наближава и много хора вече резервират ваканциите си.

Подгответе се своевременно! Според ново проучване от HolidayExtras.com, всичко, което оставяме за последния момент, може да ни струва сериозни пари. EuronewsTravel се консултира с експерт по пътувания, за да разбере кои са най-скъпоструващите грешки, които допускаме, когато резервираме почивка.

Първо, да започнем от тръгването: резервирайте предварително място за паркиране за колата си. Повечето от нас го правят, когато вече са на летището, 10% - седмица по-рано и само 7% още когато резервират почивката си. Според пътните експерти, при няколко пътувания годишно, предварителната резервация на паркинг-място на летището може да ви спести пари за още един самолетен билет до приятна ваканционна дестинация.

Купете си застраховка за пътуването, още когато резервирате почивката си. Ако го оставите за последния момент, може да забравите, така че да останете без застрахователно покритие по време на ваканцията си. Освен това, предварителната покупка на застрохавка означава по-високо ниво на покритие, ако нещо бъде отменено, разсрочено, отложено или ако по някаква причина решите да не заминете. Застрахователни експерти съветват да избягвате най-евтината застраховка, а да се ориентирате към средния ценови сегмент. 

Не обменяйте валутата си на летището – това може да ви струва много, ако не го направите предварително. Лесно можете да откриете най-изгодните обменни курсове онлайн и да получите повече валута за парите си. 

Ще си спестите излишни разочарования и ако предварително проверите международните такси за плащане и теглене на пари в брой с вашата кредитна или дебитна карта в съответната чужда държава. Едно решение е да ползвате карта с необходимата валута, или такава, в която сами можете да превалутирате спестяванията си, ползвайки известните ви такси на вашата банка. Така ще избегнете някои неприятни изненади, а в някои случаи - дори наказателни разходи. Приятна ваканция!

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: