Холандски туристи избраха изолация в гръцки курорт пред локдаун у дома

Холандски туристи избраха изолация в гръцки курорт пред локдаун у дома Снимка: pixabay

Близо 200 холандски туристи избраха доброволна изолация в гръцки курорт в продължение на осем дни пред локдаун у дома, като част от експеримент, целящ да провери дали е възможно да се организира безопасна почивка по време на пандемия

Срещу 399 евро участниците в теста ще бъдат настанени на остров Родос и ще разполагат с достъп до басейна, ресторантите и други съоръжения на гръцки хотел, но нищо повече, съобщава Еkathimerini. Освен това те ще трябва да се тестват редовно за COVID-19 и да спазват социална дистанция от 1,5 метра от останалите почиващи. Ще могат да наблюдават Егейско море единствено от прозорците на стаите си или от терасите си, тъй като няма да имат право да напускат курорта, в който ще бъдат единствените гости.

Въпреки многото ограничения, интересът към това пътуване бил огромен, като за него са кандидатствали около 25 000 души. Експериментът цели да покаже, че хората все още могат да се радват на почивката си, дори при строг режим за безопасност.

Местните жители на Родос са със смесени чувства. „Не мисля, че това наистина е от полза за ресторантьорския бизнес като нашия“, споделя мениджър на група ресторанти на острова. Отделно от това за тях е ясно, че ограничаването на хората в курортите не може да бъде решение в дългосрочен план.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: