Мария Бакалова получи почетен „Аскеер“ и благодари за него

Мария Бакалова получи почетен „Аскеер“ и благодари за него Снимка: Кадър БТА

Наградата е за посланик на българското актьорско майсторство и международна изгряваща звезда

С решение на управителния съвет на фондация „А`Аскеер“ Мария Бакалова получава почетен „Аскеер“ за посланик на българското актьорско майсторство и международна изгряваща звезда. 

„Ние високо оценяваме постижението и световния успех на младата актриса Мария Бакалова - Награда за най-добра поддържаща роля на Националния съвет на кинокритиците в САЩ, британската Награда за поддържаща роля от „Изборът на критиците“ и номинациите й във водещите категории на наградите „Златен глобус“ и „Оскар“, казват от „А`Аскеер“. Мария Бакалова е петата актриса от Източна Европа, номинирана за „Оскар“ за главна или поддържаща женска роля в близо 100-годишната история на престижните холивудски награди. Актрисата намери място и в селекцията „30 под 30 Европа“ на сп. „Форбс“. 

От своя страна Бакалова благодари за получената почетна награда. „Театърът завинаги ще остане моята първа голяма любов и съм безкрайно щастлива, че получавам това специално признание от фондация „А`Аскеер“. Вашата подкрепа ме трогва повече от всичко, защото като българска актриса за мен е важно да знам, че повечето от нас сме обединени около една идея за прогрес и световни успехи за още много български артисти, театър и кино“, казва актрисата в специално видео, съобщава БТА, която е основен медиен партньор на 30-ото юбилейно издание на наградите „Аскеер“. 

„Цял живот съм се опитвала, стремяла съм се да давам най-доброто от себе си, да уча, да работя, да се развивам, самоусъвършенствам, да не спирам, защото спреш ли - правиш стъпка назад, да вървя напред, да мечтая дръзко и високо. Но колкото и да си подготвен да сграбчиш твоя момент, това няма как да стане, без да ти бъде даден шанс за изява“, казва Бакалова. 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: