Мария Бакалова спечели наградата „Изборът на критиците“

Мария Бакалова спечели наградата „Изборът на критиците“



Мария Бакалова спечели наградата „Изборът на критиците“ за най-добра актриса в поддържаща роля за филма „Борат 2“, съобщиха „Холивуд рипортър“ и „Билборд“. 

Орландо Блум обяви наградата на Бакалова, която спечели в конкуренцията на Елън Бърстин („Да намериш отново себе си"), Глен Клоуз („Елегия Хилбили"), Оливия Колман („Бащата"), Аманда Сайфред („Манк"), Юн Ю-джун („Минари"). Сред звездите, които обявяваха лауреатите на наградите, бяха Кевин Бейкън, Анджела Басет, Морган Фрийман, Гал Гадот, Орландо Блум. 

Наградите „Изборът на критиците" бяха раздадени за 26-и път на „хибридна“ церемония - на живо и виртуална, като водещият Тай Дигс и някои от звездите бяха на живо на сцената в Лос Анджелис, а номинираните и наградените се включваха от различни места онлайн. 

За най-добър филм на 26-ата годишна церемония на наградите „Изборът на критиците"  беше отличен „Земя на номади" на Клои Чжао. Клои Чжао бе отличена и за режисура, а филмът ѝ „Земя на номади“ получи още наградата за най-добър адаптиран сценарий. Кери Мълиган спечели наградата за най-добра актриса за „Момиче с потенциал". Покойният Чадуик Боузман бе удостоен с приза за най-добър актьор в главна роля за превъплъщението си в „Ма Рейни: Майката на блуса". „Короната" бе избран за най-добър драматичен сериал, а актьорите Ема Корин и Джош О'Конър спечелиха съответно отличията за най-добра актриса и най-добър актьор в драматичен сериал.  

Hollywood Reporter посочва, че последните 13 носители на награда „Изборът на критиците" спечелиха и награди „Оскар" в съответните категории.  
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: