Борисов подкрепя Гърция и Австрия за въвеждане на ваксинационни паспорти

Борисов подкрепя Гърция и Австрия за въвеждане на ваксинационни паспорти Снимка: МС

Да се направи електронен или зелен паспорт за всички европейски граждани, които са ваксинирани или преболедували COVID-19, за да не им се налага да си правят PCR тестове при пътувания или да се поставят под карантина.

Министър-председателят Бойко Борисов ще обсъди тази тема на предстоящата видеоконференция на Европейския съвет, съобщиха от Министерски съвет.

Със Себастиан Курц, с гръцките и други колеги от Европейския съвет сме съгласували предложението, за да облекчим всички, които са ваксинирани и преболедували и да живеят нормалния си живот“, уточни премиерът Борисов, докато бе на посещение в Панагюрище. 

По време на посещението кметът на града Никола Белишки запозна министър-председателя с изпълнението на важни за общината проекти. Правителството отпусна средства в размер на 2 573 480 лева за почистване на два етапа на речното корито на р. Луда Яна в регулационните граници на Панагюрище. 

„Почистете коритото, каквото сте поискали, сме осигурили като финансиране“, заяви премиерът Борисов. Министър-председателят отбеляза също и значението за Панагюрище на изградената неотдавна спортна зала „Арена Асарел“, която разполага с 2 000 места. В нея могат да се практикуват над 25 вида спорт, а прилежащата към нея спортно-тренировъчна зала с капацитет 250 места функционира и като самостоятелен обект.
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: