Все по-строги ограничения се налагат на неваксинираните

Все по-строги ограничения се налагат на неваксинираните Снимка: стопкадър Euronews

На фона на тревожната статистика все повече европейски страни затягат ограниченията за тези, които не са ваксинирани срещу коронавирус

В Гърция неваксинираните хора трябва да представят отрицателен тест за инфекция, за да посещават обществени места, включително тераси на ресторанти. Служителите в частния и държавния сектор, които отказват ваксинация, трябва да си правят тестове два пъти седмично за своя сметка.

В Словения нощните клубове ще бъдат временно затворени от понеделник, ресторантите ще могат да обслужват посетители до 22:00 часа. За да посетите обществена сграда, трябва да предоставите отрицателен резултат от теста или сертификат за ваксинация.

Исландия, която отбелязва рекордно увеличение на заболеваемостта, въвежда изисквания за поддържане на социална дистанция и носене на защитни маски в магазините и местата за масово събиране. По-голямата част от населението е ваксинирано, лекарите говорят за необходимостта от бустер ваксинации за повишаване на имунитета.

Австрийските власти решиха да ограничат приема в много институции за неваксинирани на фона на рекордното ежедневно увеличение на броя на случаите на COVID-19 и увеличаването на заетостта на болничните легла. Започна реваксинация на населението.

В Швейцария, се проведе протестна акция срещу въвеждането на "ковид паспорти". В страната са напълно ваксинирани 73% от населението. Правителството смята, че е необходимо да се достигне нивото от 93%, за да се предотврати претоварването на здравната система.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: