Италия: На работа със суперковидпаспорт или глоба от 1500 евро

Италия: На работа със суперковидпаспорт или глоба от 1500 евро Снимка: стопкадър Euronews

Коронавирусът изглежда разхлабва хватката си, което обаче не се случва с ограниченията, свързани с пандемията

 В Италия работниците на възраст над петдесет години вече трябва да представят т. нар.  супер-ковид-паспорт, документ, потвърждаващ пълна ваксинация или преболедуване, за да могат да работят.

В противен случай представителите на тази възрастова група ще бъдат отстранявани от работа и глобявани от 600 до 1500 евро.

Демонстрациите срещу ограничителните мерки не стихват в Европа. Един от протестите се състоя пред Европейския парламент в Страсбург, Франция. Демонстрантите - противници на ваксинацията, изразиха недоволство от политиката на властите. „Решенията се вземат без нашето съгласие“, скандираха протестиращи.

Във Франция около четири милиона души биха могли да загубят ваксинационния си паспорт, ако нямат  бустерна ваксина. Въпреки това, както отбелязват в Министерството на здравеопазването, желаещите да запазят валидността на документа имат една седмица да се ваксинират.

Тези, които обичат да се забавляват на дансинга, най-после дочакаха това. На фона на подобряване на епидемичната ситуация от сряда, 16 февруари, във Франция се отварят отново нощни клубове и дискотеки.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: