Global Finance пак отличи ОББ като най-добра в търговското финансиране

Global Finance пак отличи ОББ като най-добра в търговското финансиране Снимка: Global Finance

Престижното финансово издание Global Finance отново отличи ОББ като най-добра банка в България в областта Търговско финансиране. Наградата е трета поредна за ОББ след първото отличие в надпреварата през 2019 г. Това са 21-те поред годишни награди World’s Best Trade Finance Providers на международното списание Global Finance и отличават най-добрите банки в областта на търговското финансиране от 102 страни по света. 

Класацията на Global Finance се съставя от авторитетния редакторски борд, което превръща наградите в стандарт за върхови постижения във финансовата индустрия, а лауреатите им се определят според обективни и субективни критерии.

Обективните са обем на транзакциите, обхват на глобалното покритие, доходност, обслужване на клиенти, конкурентно ценообразуване, иновации и т. н. 

Субективните критерии включват мнението на отраслови анализатори, рейтингови агенции, корпоративни мениджъри, технологични експерти, клиенти и контрагенти от индустрията. 

В резултат банките победители невинаги са най-големите, най-старите или най-диверсифицираните, а най-добре представящите се в тази област.

Фактът, че извоюваме за трети път отличието на Global Finance, и то след година като 2020-а, е признание за високия професионализъм и извънредно качество на услугите, които предлага екипът на Търговско финансиране на ОББ, но същевременно е и задължение да се подобряваме по начин, който ще ни позволи да останем еталон в страната и занапред“, коментира отличието Петър Андронов, главен изпълнителен директор на ОББ и кънтри мениджър на КВС Груп в България.

Списание Global Finance е основано през 1987 г. със седалище в Ню Йорк и има над 50 000 абоната и читатели в 191 страни. Аудиторията на Global Finance включва висши корпоративни и финансови служители, отговорни за вземане на инвестиционни и стратегически решения в мултинационални дружества и финансови институции. В продължение на 34 години списанието избира лидерите сред банките и други доставчици на финансови услуги. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: