Медитацията "Хоопонопоно"

Медитацията "Хоопонопоно" Снимка: pixabay

Тази медитативна практика е достигнала до нас от Хавайските острови, където я наричат "Хоопонопоно"

Тя действа, както и всичко останало, което се прави с усърдие и вяра.

Кога да използваме нейните 4 фрази?

1. Ако в живота ви има човек, връзката с когото ви причинява твърде много стрес. Можете да го наречете „токсичен“, „вампир“ и да продължите да го държите отговорен за неприятните емоции, които изпитвате.

Но това е път по затворена траектория. И ако този човек все пак напусне вашата орбита, ще се появи нов. Кoйто ще ви учи на любов и състрадание по същия начин като предишния, докосвайки най-болезнените и уязвими места на егото ви.

2. Ако възникне ситуация между вас и любим човек, която не знаете как да разрешите. С други думи, конфликт. Когато и двамата сте еднакво прави и неправи и разбирате, че всеки компромис ще направи и двамата нещастни. Трябва да има някакъв изход?

Да, има изход. Но на това ниво е невъзможно да го видите - което означава, че остава само да се изкачите на по-виско ментално ниво, например, използвайки техниката на тези 4 фрази.

Каква е същността на техниката?

Поемете отговорност за живота си. Вие сте единствената причина за всичко, което се случва около вас. И във вашите сили е да изцелите всеки, който влезе във вашата орбита. Ако приемете тези условия, кажете на глас и запомнете тези 4 фрази:

   Обичам те.
   Благодаря ти.
   Прости ми.
   Много съжалявам.

Сега, след като вече ги знаете - седнете в обикновена поза с изправен гръб, затворете очи и визуализирайте този човек пред себе си. Кажете тези 4 фрази на себе си или на глас, опитвайки се наистина да почувствате това, което казвате.

Правете тази практика, докато вътрешното ви усещане не се промени. Практикувайте "Хоопонопоно" всеки ден - с нов човек или със същия човек - в продължение на поне 40 дни. И наблюдавайте как се променят вашият живот и вашата среда.

По материали на econet

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: