Колкото по-силно, толкова по-добре: в цяла Япония плачат бебета

Колкото по-силно, толкова по-добре: в цяла Япония плачат бебета

Борбата на плачещи бебета или Naki Sumo, традиционен японски фестивал, се завърна в Страната на изгряващото слънце след четиригодишна пауза, причинена от пандемията Covid-19

В състезания, провеждани в храма Сенсо-джи в Токио и други градове, карат бебетата да плачат на ринг за сумо и бебето, което плаче най-силно, се обявява за победител в двубоя.

Тази година поради опасения от коронавируса бебетата бяха изнесени на ринга от родителите си, въпреки че обикновено се държат на ръце от истински сумисти. По заповед на свещеника, действащ като съдия, те започват да правят физиономии и да издават странни звуци, докарвайки децата до сълзи. Ако детето не реагира на действията на бореца по сумо, тогава съдията в маската на демон също може да изплаши детето.

Сумо фестивалът Наки се провежда в Япония от около 400 години. Според японските вярвания плачът на бебето плаши злите духове и колкото по-силен е той, толкова повече сила са дарили боговете на детето и толкова по-здраво ще бъде то. Състезанията се провеждат ежегодно през пролетната "Златна седмица", символизираща най-високата точка на пролетта. Фестивалът съвпада с националния японски празник - Деня на детето.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: