Вярвате ли в извънземни?

Вярвате ли в извънземни? Снимка: pixabay

Военните и цивилните институции отказват да говорят за това. Или по-скоро поставят всички изнесени случаи под съмнение, или просто ги оставят без коментар...

 Но количеството свидетелски разкази от достоверни свидетели е огромно. Те са убедителни и силни, особено когато свидетелите, които твърдят, че са виждали едно и също събитие, са многобройни, а и разказите им са автентични. 
Има редица добре документирани и убедителни случаи. 
Ето три от най-интересните: 


Полет на японски авиолинии 1628: На 17 ноември 1986 г. JAL 1628 - товарен полет 747, превозващ вино от Париж до Токио, лети над Аляска, когато тричленният екипаж, воден от капитан Тераучи, вижда необикновено плавателно средство, чийто размер описват  „колкото два самолетоносача”. Съдът има формата на орех и включва по-малък кораб, летящ около „кораба майка“. Това наблюдение е достоверно, защото трима членове на екипажа са наблюдавали кораба в продължение на 45 минути, тъй като корабът последвал JAL 1628. Полет 747 летял много близо до НЛО. Огромният кораб е засечен както на цивилни, така и на военни радари, а в Белия дом научна група (администрация на Рейгън) свиква спешна среща, за да разгледа доказателствата от радара. На срещата присъства високопоставен служител на FAA, Калахан, и въпреки че е било разпоредено на длъжностните лица да мълчат, Калахан заговорил за този инцидент. Така постъпил и капитан Тераучи.  

Инцидент с Rendlesham Forrest: През 1980 г. НЛО бръмчи и дори се приземява в американска военна авиобаза във Великобритания, близо до Съфолк, Англия, в авиобазата Woodbridge (две бази, оперирани от Обединеното кралство и САЩ). Десетки служители на ВВС на САЩ са видели НЛО, включително подполковник Чарлз Халт, който по-късно говори за този инцидент. Това наблюдение е достоверно, защото: а) хората, които са видели кораба, са били обучени служители на ВВС, които разбират от самолети, и това, което са видели, със сигурност не е било нещо като самолет; б) инцидентът всъщност е поредица от събития, случили се за тридневен период около Коледа; в) съществува значителен масив от информация, документираща този инцидент.


На 16 септември 1994 г. 62 деца в едно училище в Зимбабве видели няколко НЛО, които кацат в училищния им двор. По-късно  видели две същества да излизат от кораба. Корабът и съществата са били извънземни. Инцидентът е правдоподобен поради големия брой свидетели, които са видели кораба, а и всички описания на децата съвпадат. 

Покойният харвардски психолог Джон Мак разследва събитието. (Вижте интервюто.) „Има много други подобни събития. Човек трябва да заключи или че всички тези хора лъжат без видима причина, че всички са халюцинирали или че са луди, или не говорят истината. Вярвам, че те казват истината. Само защото нашите учени избират да не вярват на такива доказателства, не означава, че доказателствата не са честни. Научната общност е под огромен натиск да поддържа същата ортодоксална линия, нещо, което познаваме от 50-те години на миналия век.” 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: