Пилоти съобщават за НЛО над Бразилия

Пилоти съобщават за НЛО над Бразилия Снимка: Youtube

През пет поредни нощи миналата седмица над страната са засечани разноцветни светлини с неизяснен произход.

По данни от въздушния контрол, най-малко двама пилоти са докладвали за необичайната ситуация, като единият е излетял от Сао Пауло за Порто Алегре, а вторият – от Минас Жерайс за Рио Гранде, съобщава larazon.es. Докладите им са записани и от системите за сигурност на международното летище в Порто Алегре. 

Няколко бразилски медии са се свързали с бразилските летищни власти и публикуват част от сигналите, които съобщават за загадъчни светлини, които светят и изгасват и се движат както по една, така и по две или три, описвайки „странни движения”.

От контролните кули отговарят, че имат и други такива сигнали, като някои съобщават за светлини в спираловидна форма, но неподвижни. Бразилските военновъздушни сили (FAB), които отговарят за наблюдението на въздушното пространство над Бразилия, не потвърждават присъствието на необичайни обекти, а летищният контрол разследва причината за появата им. 

Случилото се идва скоро след излизането на документалния филм „Нощта на НЛО”, който разказва подобна история от май 1986 г., посочва eurasiantimes.com. Тогава 21 огромни светещи обекта с неясен произход се наблюдават от множество цивилни и военни в щатите Сао Пауло, Рио де Жанейро, Минас Жерайс и Гояс. FAB насочват срещу „пришълците” бойни самолети, за да ги прихванат, но според съобщения на бразилските власти, пилотите са реагирали като „дезориентирани”, наблюдавайки обектите, които се появявали и изчезвали без никакво правдоподобно обяснение. 

Друг наскоро излъчен документален филм, наречен „Момент на контакт”, включва и радиосъобщение, изпратено през 1986 г. от един от военните пилоти до контролната кула. „Това не е самолет, какво е?“, крещи пилотът и в последствие описва тази среща като „най-странното преживевяване” в живота му.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: