Кога да подозираме изневяра - съвети от частен детектив

Кога да подозираме изневяра - съвети от частен детектив Снимка: talltalesmysteries.com

Дали ми изневерява? Чест въпрос, който си задават и жени, и мъже, когато нещо във връзката не върви, или пък обратното – върви подозрително гладко.

В последно време услугите на частни детективи, разследващи изневери, са много търсени. Не е справедливо да обвиняваме скуката около коронавируса, но да речем, че е възможно обяснение, смята една опитна представителка на тази професия и разкрива пред The Sun някои професионални тайни.

...В слабо осветено зведение, скромна дама, утолява жаждата си с чай. Вероятно чака някого? Всъщност не някого, а нещо. Наблюдава мъж и жена на близка, но не съседна маса. Имитирайки чатене в социалните мрежи, наблюдателката прави серия снимки на двойката. След това небрежно събира нещата си и тръгва. Малко е разочарована, защото подозренията ѝ се потвърждават – мъжът, когото засне, изневерява. Но не на нея. Изменил е на една тъжна и объркана жена, която е платила, за да разбере как съпругът ѝ прекарва времето си.

А. е частен детектив от една година. За това време е хванала в действие шокиращия брой 150 изневеряващи и е наясно с признаците за това. Не е изненадващо, че услугите ѝ се търсят много - според данни на Illicit Encounters, сайт за запознанства за женени, оживеният ръст на регистрациите показва, че все повече семейно обвързани са склонни да преживеят по някоя афера. 

Според А, ако партньорът е неверен, има някои общи характеристики и за мъже, и за жени. Те не се отлепват от телефона си, може да са му сложили нов пин код. Придобиват навика да си изпразват джобовете, преди да оставят дрехите си за пране, за да се отърват от хартийки, свидетелстващи за неочаквани маршрути или разходи. За да прикрие следите си, хитрият партньор обяснява твърде много и твърде подробно къде е бил, какво е правил, кого е срещнал. Много чест признак е нов тип парфюм, желание за промяна в гардероба и визията. 

What the evolution of jealousy tells us about online infidelity
Снимка - theconversation.com

А. е пенсионирана счетоводителка с големи деца и внуци, но пълна с енергия. Решила, че се нуждае от промяна и лондоската детективската фирма PEL Consultancy Services ѝ предложила да опита. Със своя жизнен опит, търпение, решителност, хладен ум и пъргава мисъл, А. бързо убедила новите си работодатели, че е идеална в новото поприще. От начало си представяла куриозни сцени като във филмите, но скоро осъзнала, че действителността е различна. 

„През по-голямата част времето седя в кола, с удобни дрехи и следя нечии движения - не е много драматично", казва тя. Може да използва и тракер за проследяване на колата, както и система за подслушване в купето, но трябва да се съобразява със закона. Ако колата е семейна собственост, най-добре е устройствата да постави собственикът, който е решил да следи другия.

Същото е и с подслушването на телефоните – детективът не може просто да инсталира подслушващ софтуер, защото ще наруши закона. Това трябва да направи клиентът – например, да подари на половинката си нов, „подготвен” телефон, защото „по невнимание е изпрал” стария. Друг сериозен признак за изневяра е ползването на два телефона, под претекста „единият е служебен”.

Услугите на А. не са евтини. Започват от £200, ако клиентът знае какво търси, но може да стигнат до £ 1000, ако трябва да следи някого с месеци.

Още една важна особеност в работата ѝ: „Винаги правим задълбочена проверка, когато поемаме случай, за да се уверим, че поръчителят няма зловещи мотиви”, казва А. За избягване на конфликтни ситуации, тя никога не съобщава местонахождението на следения, а го документира.

А. обича работата си. Намира я различна, вълнуваща, без нито един ден, който да прилича на вчерашния. „Доволна съм, когато открия твърди доказателства за изневяра, но съм и малко тъжна в такива случаи”, казва А. За нея е много по-удовлетворяващо да разсее съмненията на клиента, че „другият” изневерява, да го освободи от прекомерната му мнителност и да го убеди, че не всички мамят. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: