За НЛО или: „Американският народ заслужава да знае какво се случва в нашето небе”

За НЛО или: „Американският народ заслужава да знае какво се случва в нашето небе” Снимка: ctvnews.ca

С този аргумент Комисията по надзор и отчетност към Камарата на представителите на Конгреса на САЩ проведе в сряда първите публични изслушвания за съществуването на извънземни цивилизации и контактите с тях

Изслушванията предизвикаха голям обществен интерес, пише Bloomberg. Половин час преди началото им, двата коридора в офис сградата на Капитолия се изпълниха с тълпи хора, чакащи да влязат в залата. Мнозина смятат, че публичното поставяне на темата за НЛО пред Конгреса говори за потенциална опасност. Свидетелстващите - пенсионираният агент на ЦРУ Дейвид Груш и бившите военни пилоти Райън Грейвс и Дейвид Фравор - бяха посрещани с аплодисменти. 

Тримата разказаха пред Конгреса за срещите си с високотехнологични летящи обекти, чието присъствие във въздуха не може да се обясни. Пилотите описаха внезапни светлини, мълчание пред опитите за контакт и сложни маневри, извършвани от загадъчните летателни апарати. Един от изслушаните посочи, че правителството на САЩ тайно пази отломки от извънземен космически кораб, но Пентагонът винаги е отричал да разполага с подобни свидетелства. 

Изслушването продължи два часа и половина, но като цяло изнесените данни не добавят нищо ново към съобщеното вече в медиите. Въпреки това, сега американският сенат обмисля мерки, които ще задължат правителството да разкрива информация за възможни срещи с НЛО. Ако идеята се приеме, ще доведе до изменение на Закона за средствата за национална отбрана и ще позволи разсекретяване на правителствени документи, свързани с неидентифицирани явления във въздуха.

Изслушването свикаха конгресмените-републиканци Тим Бърчет (Тенеси) и Анна Паулина Луна (Флорида). Бърчет многократно е заявявал, че вярва в извънземни, но е най-известен с авторството си на проектозакон, който иска да легализира консумацията на животни, убити при пътни инциденти, без да се уведомява местния инспектор по дивата природа. 

Анна Паулина Луна се прочу с позицията си, че не признава легитимността на президентските избори в САЩ през 2020 г. и освен това е противник на абортите и военната помощ за Украйна. Двамата инициатори на НЛО-изслушването признаха, че са вдъхновени от поредицата интервюта на Дейвид Груш от миналия месец пред The Debrief, News Nation и френския Le Parisien.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: