11 удивителни особености в поведението на истинския емпат

11 удивителни особености в поведението на истинския емпат

Емпатията е способността да се разбират, усещат и съпреживяват емоциите на другите. Това е способността да бъдем добри.

 Емпатите имат уникално поведение, което ги отличава от другите.

 

Емпат ли сте? Тук са описани 11 особености на поведенито на емпатите. Прочетете ги и ще можете да определите със сигурност:

 

1. Повишена чувствителност

 

Когато виждате как някой причинява болка на другите, няма как да не я усетите сами. Няма значение къде се случва и с кого, защото силата на това чувство винаги е една и съща и ви кара да искате да помогнете.

 

2. Хората около вас могат да ви уморяват

 

Реагирате много силно на лицемери и личности, които изпитват вътрешни конфликти. Колкото по-ниски са вибрациите им, толкова по-зле се чувствате. Такива хора изсмукват енергията от вас, след което ви трябва време за възстановяване.

 

3. Обичате природата

 

Харесвате природата. Тя ви привлича. Най-спокойно е в душата ви, когато сте сред природата. Там, сред животните, вие се чувствате като у дома си.

 

4. Вие сте истински детектор на лъжата

 

Лъжата пробужда във вас до болка познати емоции. Можете лесно да разпознаете, когато човек говори лъжа. И никаква манипулация няма да ви накара да повярвате, че той не лъже.

 

5. Поглъщате чужда енергия

 

Това не само ви зарежда с енергия, но и води до изтощение. Енергийните потоци, излъчвани от други хора, могат да ви завладеят, причинявайки както усещане за обновяване и радост, така и абсолютна тъга.

 

6. Обичате да прекарвате повече време сами

 

Невероятното усещане за умора след контакт с енергията на някой друг ви кара да искате да останете насаме със себе си. Тези моменти на изолация ви помагат да излекувате и успокоите ума си.

 

7. Вие сте магнит за разбитите сърца

 

Всички емпати са лечители и следователно разбитите сърца, които жадуват за изцеление, автоматично се привличат към вас. Те усещат вашата лечебна енергия и позитивни вибрации, които им липсват.

 

8. Емоционален лечител

 

Емоциите могат да бъдат не само красиви, но и отровни. Когато те се превърнат в отрова за хората около вас, вие намирате начин да пренасочите енергията им в положителна посока. Но се пазете от токсични хора, които просто изсмукват нечия енергия.

 

9. Имате невероятна интуиция

 

Имате много добре развит инстинкт. Трудно е да се развие интуиция, но вие сте постигнали това, като не става дума  само за вътрешен глас или предчувствие. Интуицията ви помага да изпълнявате желанията си, да разкривате истината и да стигнете до същността на всичко, което се случва.

 

10. Условията на живот ви влияят особено много.

 

Усещате влиянието на вашата среда. Безпорядъкът и мръсотията предизвикват у вас неприятни емоции и няма как да не почувствате влиянието на определени неща, които излъчват негативна енергия върху вас. Обичате и места с естествен енергиен поток.

 

11. Не придавате значение на живота си.

 

Като лечител често забравяте да се грижите за себе си. Толкова сте заети да помагате на други хора, че дори не мислите за собствените си нужди. И това създава хаос в главата ви.

 

Не забравяйте, че няма какво да споделите от празен съд. Съсредоточете се върху себе си и се грижете за здравето си.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: