Тайните на самохипнозата в няколко прости стъпки

Тайните на самохипнозата в няколко прости стъпки Снимка: pixabay

Как да станете отличен самохипнотизатор и как да използвате предлаганите методи, които да ви помогнат да постигнете положителните промени, които искате.

Контролът над хипнозата е в ръцете ви и с практика можете да подобрявате уменията си.

В хипнотерапията е широко разпространено мнението, че всяка хипноза е самохипноза. С други думи, само вие сте отговорни за хипнотичното състояние, в което се намирате.

Целта на тази статия е да ви научи как да станете отличен самохипнотизатор и как да използвате предложените методи, които да ви помогнат да постигнете положителните промени, които искате за себе си.

Тайните на самохипнозата и защо самохипноза?

Много хора смятат, че хипнозата е ефективен метод за лечение на психични разстройства. Важно е първо да уточните защо искате да се хипнотизирате - притеснявате ли се от нещо?

Искате да увеличите мотивацията си? Направете списък с причините и помислете за всички положителни мисли, които бихте могли да намерите под хипноза.

Например, ако сте нервни, защото трябва да си купите хубав разсад, като посетите онлайн магазин за градинарство или трябва да говорите пред голяма аудитория, можете да превъртите в главата си такива мисли, например: „Ти си спокоен, уверен и говориш силно и ясно. Излъчваш енергия и позитивност и си достатъчно мъдър."

Винаги мислете в реално време, позитивно („Аз съм спокоен“, вместо „Няма да нервнича"), и реалистично.

Предизвикайте самохипноза.

Има много начини за предизвикване на хипноза, но като цяло най-ефективни са следните препоръки.

Стъпка 1. Намерете удобно място, където е малко вероятно да ви безпокоят.

Стъпка 2. Възможно е в леглото, въпреки че е по-добре да изберете кресло, за да не заспите. Дръжте лицето си напред, но гледайте към тавана.

Стъпка 3. Представете си, че очите ви се уморяват. Кажете си, че сте уморени, или си представете, че гравитацията ги тегли надолу. Това е основният механизъм на хипнозата - ако вие целенасочено се фокусирате върху опитите да направите нещо, тялото реагира на целта ви, сякаш всъщност това се случва. Известно е като идеомоторен ефект.

Все по-дълбоко и по-дълбоко.

След като сте затворили очите си, има много начини да задълбочите своята самохипноза, като се потопите по-дълбоко с визуални метафори. Представете си например, че можете лесно да слезете на 100 метра, като броите всяка стъпка. Или може би си представяте нещо красиво, което отпуска всички части на тялото ви. Правете това, докато не почувствате, че сте напълно потопени във въображението си.

След това култивирайте идеите, които искате да се осъществите.

Това е много важна стъпка. Веднага щом почувствате, че сте „хипнотизирани“, започнете да давате предложения, идеи, които сте измислили по-рано. Уверете се, че гласът в главата ви съответства на вашата идея. Например, няма смисъл да съставяте изречения, започващи със „Сигурен съм“ или „може би“ и да говорите с депресивен и слаб глас.

Отделете толкова време, колкото е необходимо за конкретна задача - някои хора прекарват двадесет минути в самохипноза с положителни идеи, преди да напуснат самохипнозата.

Изход.

Бройте от едно до десет, за да напуснете хипнозата. Кажете си как се чувствате.

Поздравления! Продължавайте да практикувате и ще видите, че се справяте все по-добре и все по-добре в използването на самохипнозата.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: