Италианският премиер Джорджа Мелони се раздели с бащата на дъщеря си

Италианският премиер Джорджа Мелони се раздели с бащата на дъщеря си Снимка: krdo.com

Десетгодишната им връзка приключи след телевизионен скандал

Популярното сатирично телевизионно шоу Striscia la Notizia в две поредни вечери показа кадри, заснети със скрита камера, в които журналистът Андреа Джамбруно и вече бивш партньор на Мелони, прави пиперливи коментари за жени. Придружавайки думите си с недвусмислен неприличен жест, телевизионерът разказва на две свои колежки за аферата си с трета и ги кани да се присъединят към групови забавления (тройка или каре).

Съобщения за раздялата се появиха на първите страници на италианските медии, тъй като връзката на Мелони и Джамбруно не за първи път става повод за скандални ситуации. Медиите припомниха как след ужасяващо изнасилване на две млади момичета в Южна Италия, Джамбруно каза, че жените трябва да се въздържат от алкохол и пиянство, ако искат да избегнат „вълка“. 

Изявлението му беше широко критикувано и се прие като обвинение срещу жените, че сами са причина за сексуално насилие срещу тях.

Тогава Мелони защити Джамбруно, посочвайки, че думите му са точно като съветите, които всяка майка би дала на дъщеря си и обясни, че тя не носи отговорност за изявленията на журналиста, който, разбира се, е свободен да изказва мнението си по каквито и да е теми. 

Но този път показаното в Striscia la Notizia (модел на „Господари на ефира”) изглежда се оказа капката, която преля чашата за Мелони. Програмата на Mediaset се излъчва в най-гледаното време и едва ли има човек в Италия, който да не я е гледал и да не я коментира

Без да споменава телевизионното шоу или друга причина за раздялата, Мелони обяви в X (бивш Twitter), че от известно време пътищата им с Джамбруно са се разделили и трябва да го признаят. Тя му благодари за „прекрасните години”, прекарани заедно и добави, че "на всяка цена" ще защити приятелството им и седемгодишната им дъщеря. Първата жена премиер на Италия написа също, че случилото се няма да я направи по-слаба.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: