Ако се плашите от изневяра, купете си куче

Ако се плашите от изневяра, купете си куче Снимка: medfordphoto.com

Най-добрият приятел на човека може да проявява определено поведение, за да сигнализира, че в живота на един от партньорте се е появил нов обект на внимание.

Британският сайт за запознанства Illicit Encounters казва, че голям брой от неговите членове използват своите домашни любимци като извинение, за да „кръшкат”, без да изглежда, че правят нещо съмнително. В скорошно проучване, над 60% от клиентите им посочват, че разходките с кучета са по-икономичното допълнение към традиционните интимни срещи „в страни” от постоянната връзка. 

Нещо повече – според проучването на Illicit Encounters,  почти половината от собствениците на кучета срещат „някого”, докато ги разхождат и вярват, че именно домашният им любимец ги е представил в привлекателна светлина. Същевременно обаче, разхождайки кучетата си в „нова” компания, собствениците им излагат на повече показ личния си живот, включително пред своите домашни любимци. 

Експерт по поведение и хранене на кучетата обяснява способността на четирикраките пазачи да усещат изневярата: въпреки че не са способни да разберат какво е измама, чрез обонянието си, кучетата определят къде сте били, с кого сте се срещнали и какво сте правили – и всичко това по дрехите ви! 

Най-добри в това отношение са немските овчарки, ретривърите и хрътките, но всички кучета имат изключително обоняние, тъй като за разлика от хората, които разполагаме с едва 6 милиона обонятелни рецептора, четирикраките „детективи” имат около 300 милиона, плюс дял в мозъка, където запаметяват миризмите. „Когато подушат нов аромат, те ще го запомнят, особено когато е свързан с настроението на собственика им“, казва специалистът.

Рошавите приятели могат също да разчетат „новите” ни интереси чрез малки жестове или нюанси в израженията на лицето, позите на тялото и погледа ни.

Една невярна съпруга, която използва Illicit Encounters казва, че заради кучето си е станала толкова параноична, че смята да прекрати извънбрачната си връзка. „Докато съм у дома, моят кокер шпаньол постоянно е плътно до мен. Но откакто започнах да се виждам с новия си любовник, когото кучето ми дори не е срещало, то промени поведението си и умирам от страх съпругът ми да не забележи”, споделя фриволната госпожа и се оплаква, че вярното домашно животно вече не я посреща на вратата, а или бяга, или след известна индеферентност я следва навсякъде с подозрително покорство, търси вниманието на съпруга ѝ и дори понякога я лае.

Според експерта, това е типично поведение на кучета, които усещат, че емоционалният баланс в дома се е променил и с партньора ви се случва нещо подозрително

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: