Онлайн любов между индиец и пакистанка завърши в затвора

Онлайн любов между индиец и пакистанка завърши в затвора Снимка: mashriqtv.pk

Отношенията между Индия и Пакистан са обтегнати, което затруднява хората в двете страни да общуват.

Въпреки това, се раждат връзки и дори семейства, пише ВВС, посочвайки любопитен случай от последните месеци. Индиецът Мулаям Сингх Ядав, 21-годишен охранител в IT-компания и 19-годишната пакистанска студентка Икра Дживани, се срещнали онлайн преди три години, забавлявайки се с онлайн-игра по време на пандемията

Двамата се влюбили, миналия септември пътували до Непал, където се оженили на индуистка церемония и заживели заедно в индийския град Бангалор.  През януари тази година обаче Икра Дживани е задържана за нелегално влизане в Индия, а Мулаям Ядав е арестуван и обвинен в измама, фалшификация и предоставяне на подслон на чужд гражданин без надлежните документи. 

Миналата седмица съпругата е депортирана в Пакистан, а съпругът остава в затвора в Бангалор, основно за това, че е снабдил жена си с фалшива индийска лична карта. 

Семейството на Мулаям Ядав казват, че са съсипани от развоя на тази „просто любовна история”. „Искаме ги у дома. Разбираме ситуацията между Индия и Пакистан, но всичко, което са направили е да се влюбят“, казва брат му. Според високопоставен полицейски служител, пожелал анонимност, изглежда дори полицията е убедена в романтичните мотиви на „престъпението”.

По време на краткия им семеен живот съпругът е продължил да ходи на работа всеки ден, докато младоженката не е излизала, но често е говорила с майка си по WhatsApp, което е довело полицията в семейното жилище. По данни на семейството ѝ, Икра Дживани се е прибрала в дома си в Пакистан, но разследването на случая продължава в условията на повишена бдителност в Индия и въздържани коментари от пакистанска страна.

„Не ни интересува дали е мюсюлманка или пакистанка, тя е наша снаха. Ще се грижим добре за нея“, настоява да си върне снахата новото ѝ индийско семейство, докато историята на разделените влюбени набира поддръжници в социалните медии.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: