Пласидо Доминго е заподозрян във връзки със секта за интимни услуги

Пласидо Доминго е заподозрян във връзки със секта за интимни услуги Снимка: ТАСС

Pais: Пласидо Доминго eап заподозрян в използването на услугите на секс секта от Аржентина

Световноизвестният испански оперен певец Пласидо Доминго е заподозрян в използването на услугите на секта, която повече от 30 години се занимава със сексуална експлоатация на хора в Аржентина.

За това пише вестник Pais.

По данни на изданието, на разположение на разследващите са били аудиозаписи от разговори с участието на лидера на сектата Хуан Перкович, неговата посредница и вероятно, Доминго. Отначало някоя си  Сузана Менделевич информира Перкович, че испанският тенор „иска да ни посети". В отговор той предлага да се използва" Музеят", както сектантите наричат сградата в центъра на Буенос Айрес, предназначена за сексуални срещи. След това се чува гласът на Доминго, който обяснява на Менделевич как да се срещне с него, без агентите му да го забележат.

В края на записа жената отново се обръща към лидера на сектата и му докладва за тези споразумения. Източници на изданието посочват, че засега на Доминго не са повдигнати обвинения. Разследването все още не е проучило огромно количество хартиена и цифрова документация.

Миналата седмица аржентинските правоохранителни органи съобщиха за ликвидирането на голяма секта, действаща под името "Йога училище в Буенос Айрес". Според предварителните данни сектата пропагандира философията за борба със СПИН и наркотици, стремеж към щастие, предлага лечение. В действителност тя присвоява парите и имуществото на последователите. За целта се създавали фондове в чужбина, закупували се недвижими имоти и автомобили.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: