Списание, трибуна на Меган Маркъл, атакува крал Чарлз III

Списание, трибуна на Меган Маркъл, атакува крал Чарлз III Снимка: normantranscript.com

Едно от изданията на американската медийна група Vox Media – списанието The Cut, публикува статия със заглавие „Започна Царството на суетата на крал Чарлз“, описваща новия британски монарх като „голямо капризно бебе и шут за служителите си“.

В края на август The Cut пусна голямо интервю с херцогинята на Съсекс (Меган Маркъл), в което тя застъпва много теми, включително факта, че може да говори открито за времето си, прекарано сред кралското семейство. 

Съпругата на принц Хари обяснява, че „никога не са ѝ налагали да подписва нещо“, което би я ограничило да споделя информация за кратката си практика като кралска особа и загадъчно допълва: „Имам да кажа много. Понякога тихото пеене все пак е част от песента”.

В новата статия за кралското семейство, само няколко дни след смъртта на кралицата, The Cut очаква „добре дошли сътресения в британската монархия” и обобщава първоначалните медийни нагласи за  царуването на Чарлз III – силен акцент върху климатичната криза, свиване до минимум на „работещото кралско стадо” и по-икономичен кралски протокол – например за коронясването му.

Същевременно публикацията отбелязва, че новият крал идва с репутацията си на „придирчив сноб”, с дълбоко вкоренени „специфични ежедневни навици, които изглежа никога не се променят”. Особен акцент е отделен на факта, че новият монарх няма да плаща данък наследство върху огромното състояние, което получава от майка си.

В коментар на статията в The Cut, 7news.com.au припомня някои нервни изблици на Чарлз III, но същевременно отбелязва, че след смъртта на кралицата на 8 септември, той почти не е имал лично време да оплаче майка си, поемайки поредица ангажименти като наследник на трона. 

Анализирайки поведението на кралското семейство на тържествената служба в Уестминстър в памет на Елизабет II, 7news.com.au цитира мнението на експерт по езика на тялото, според когото принц Уилиям в качеството си на престолонаследник и съпругата му Кейт Мидълтън скърбят искрено, макар и сдържайки чувствата си според кралския протокол, докато принц Хари открито се просълзява, но заедно с това той и съпругата му Меган Маркъл по-скоро демонстрират увереност и взаимната подкрепа по между им.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: