Хари без Мегън на коронацията на баща си

Хари без Мегън на коронацията на баща си Снимка: pagesix.com

С това съобщение Бъкингам разсея спекулациите относно поканата на херцога на Съсекс и семейството му, изяснявайки, че той ще присъства на церемонията сам, като един от над 2000 гости в Уестминстерското абатство на 6 май, в т. ч. други членове на кралското семейство, общественици, световни лидери и 450 представители на благотворителни организации и обществени групи.

Това ще бъде първата среща на „блудния син” с кралското семейство след публикацията на мемоарите му, припомня ВВС. Книгата на принц Хари разкри ярко дълбочината на неговото несъгласие с членове на кралското семейство и чувството му, че е „различен“ от тях. Мемоарите разкриват и безпокойството на Хари, предизвикано от негативната светлина, в която медиите представяха съпругата му, на фона на предполагаема липса на подкрепа от страна на кралското семейство.

Решението на Меган Маркъл да отхвърли поканата ще се разглежда като част от тези продължаващи и неразрешени обтегнати семейни отношения. Датата на коронацията съвпада и с рождения ден на първородния син на принц Хари и Меган – принц Арчи, който също ще остане с майка си в САЩ - за разлика от другите кралски внуци, на които е отредена съответната роля на коронацията.

В изявление на двойката се казва: „Херцогът на Съсекс ще присъства на коронационната служба в Уестминстърското абатство на 6 май. Херцогинята на Съсекс ще остане в Калифорния с принц Арчи и принцеса Лилибет“.

И двете страни не коментират решението, за разлика от изобилните и силно противоречащи си мнения в социалните медии, като едни хваят Мегън, че отстоява дистанцията си от кралското семейство, докато опонентите ѝ я критикуват, че "пренебрегва" кралския си свекър.

Тъй като вече не е "работеща кралска особа", остава да видим каква роля ще играе принц Хари в церемонията, отбелязва ВВС, предвид че той и Мегън не бяха допуснати до традиционното появяване на балкона на Бъкингамския дворец на платинения юбилей на Елизабет Втора.

След службата по коронацията е организиран „дълъг уикенд” с обществени събития и концерти, на които кралското семейство вероятно ще присъства. Не е известно дали и принц Хари ще бъде сред знатните посетители. Очаква се същевременно скоро след коронацията да настъпи и „подходящото време” за утвърждаването на кралската съпруга като „кралица Камила”.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: