Шокиращо: от какво е била лишена кралица Елизабет ІІ

Шокиращо: от какво е била лишена кралица Елизабет ІІ Снимка: kinoafisha.info

Кралицата не обичала излишно да споменава за този факт от биографията си

Кралица Елизабет ІІ безусловно е непоклатим авторитет за британците в продължение на не едно десетилетие. Мнозина обаче дори не се досещат, че лидерът на Общността на нациите е била лишена от най-важното - от това, без което управлението на страната изглежда просто невъзможно.

Както се оказва, Нейно Величество никога не е ходила на училище, затова и не е имала средно образование, съобщава порталът kinoafisha.info. Когато Елизабет е малка, с нея и сестра й Маргарет се занимава гувернантка. Уроците продължаавли само час и половина на ден. Ситуацията донякъде се променя, след като чичото на монарха абдикира от престола през 1938 година.

Тогава става ясно, че Лилибет е новата наследница на короната, което означава, че е необходимо да се подготви за съвсем различен живот. Впоследствие Елизабет взема уроци по конституционна история от заместник-ректора на колежа Итън Хенри Мартин. 

Любопитното е, че липсата на образование никога не е пречило на кралицата да се справя със своите отговорности. Отчасти това е така, защото тя винаги се е стремяла самостоятелно да научи нещо ново и е можела да се похвали с отлична памет.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: