Най-добрият хотел в света се намира в Европа

Най-добрият хотел в света се намира в Европа

Повече от 20 хотела, включени в престижния британски рейтинг, се намират в Европа. На първо място е вила от 18-ти век на езерото Комо.

Лятната ваканция приключи, но вече можете да планирате следващото си пътуване - след ресторантите и баровете, британската издателска група William Reed състави списък с 50-те най-добри хотели в света.

Класацията 50 Best е изготвена въз основа на резултатите от гласуването на 580 международни експерти в сферата на хотелиерството и туризма. В същото време е спазено равенството между половете в журито.

Повече от 20 хотела, включени в рейтинга, се намират в Европа. Италианската вила Passalacqua от 18-ти век с изглед към езерото Комо беше обявена за най-добрия хотел в света.

24-те луксозни стаи заемат 3 сгради, заобиколени от идеално поддържани терасирани градини с маслинови горички, мимоза, рози и магнолии.

Хотелът се намира в град Молтразио, на западния бряг на езерото Комо.

Вилата, построена през 18 век, преди това е принадлежала на композитора Винченцо Белини.

Оригинални фрески, позлатени огледала, полилеи от муранско стъкло - ценителите ще отбележат множеството уникални архитектурни детайли и дизайнерски решения.

Храната се приготвя с прости съставки и се сервира в спокойна атмосфера, а гостите често се отбиват в кухнята, за да поговорят с главния готвач.

Хонконг е на второ място

Втори в класацията е хотел Rosewood Hong Kong, който се намира в района на изкуството и дизайна Victoria Dockside.

65-етажният хотел с 413 стаи разполага с 11 ресторанта, спа център, плувен басейн и фитнес център и е проектиран в съвременен стил на "скромен лукс" със специално внимание към функционалността, качеството и благородните материали.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: