Най-старият хотел в света

Най-старият  хотел в света Снимка: traveloka.com

Nishiyama Onsen Keiunkan, разположен в планинския район на Aкайши, Япония, е основан през 705 г. и се поддържа от едно и също семейство в продължение на 52 поколения

Когато търсите къде да прекарате нощите или дните си по време на почивка, важните фактори обикновено са цена, условия, близост или комуникации до центъра на града и дори оценките, които други клиенти вече са дали на избраното място за подслон. Да отседнете в добър хотел е важно, но да попаднете в най-стария хотел на света е очарователно, включително и защото ще прекарате изестно време в обект, включен в Книгата на рекордите на Гинес.

Сградата, създадена първоначално като крайпътен хан, е на четири етажа и съчетава модерни стоманени конструкции с типичната старинна архитектура от дърво. Въпреки че е реновиран през 1997 г., хотелът е запазил традиционната си архитектура и очарование, лъхащи на древна история сред красотата на типичните японски градини. Гостите обичат да снимат всеки ъгъл на това място, което предлага абсолютен релакс – а мнозина идват и само да се снимат, без да отсядат в хотела. 

Въпреки възрастта му, хотелът предлага удобства като стаи с хидромасажни вани на открито и вълнуващ изглед към планината Фуджи, реката и зелените хълмове. Освен това можете да се насладите на кухнята в ресторанта на хотела.  Там може да получите както традиционно туристическо меню, така и местни специалитети, приготвени с пресни местни продукти, включително известното блюдо „кошу” с говеждо месо от специално отгледани животни, сертифицирани с паспорт. 

Нощувката в стандартна двойна стая в хотел Nishiyama Onsen Keiunkan струва около € 280, но за апартамент на последния етаж, който ще ви позволи да наблюдавате и звездното небе, цената скача в пъти. Но дори да се изкушите, справка от днес показва, че поне за този сезон свободни стаи няма.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: