7 от най-забележителните градове в Източна Европа

7 от най-забележителните градове в Източна Европа

® pixabay.com/

Повече от 25 години след падането на комунизма в Източна и Централна Европа много от столиците в региона са го превърнали в предпочитано място за пътувания.

След като станете свидетел на суровото величие на Будапеща, уютната красота на Талин и наситения цвят на пражкия залез, сме сигурни, че любопитството ще ви тласне и към други кътчета с интересна история, намиращи се тук.

1. Будапеща, Унгария

Пленявайки сърцата на много повече хора от всякога, Будапеща се превърна в един от най-посещаваните градове в Източна Европа. Преди години градът беше една от най-добре пазените тайни в Европа и наистина един от най-недооценените градове. В днешно време Будапеща се превърна в задължителна дестинация за туристи, които искат да излязат на изток от страните в Централна Европа като Германия, Австрия и Словения, особено за избягващите еврото.

2. Дубровник, Хърватия

Дубровник се превърна в един от най-предпочитаните за посещение градове в Европа, а един поглед към групата приятели, плаващи на яхта, не оставя много съмнения защо! В този град на брега на Хърватия цари лято, за което си струва да прекосите океана, така че независимо от посоката, от която идвате - не забравяйте да си осигурите достатъчно време за разпускане!

3. Санкт Петербург, Русия

От всички градове в Европа може би Санкт Петербург е най-вълнуващ и не бихте останали разочаровани след посещаването му. Ако сте запознати с руската история, то със сигурност ще ви е любопитно да видите на живо наследството на Петър Велики както в културен аспект, така и по отношение на архитектурата, изкуството и, разбира се, посещението на дворцовата лятна резиденция, където ще бъдете запленени от кралските градини в пълния им разкош.

4. Талин, Естония

Талин се превърна в основна спирка за посетителите, които искат да се насладят за кратко на Прибалтика. Тази приказна столица има един от най-добре запазените стари градове в Европа, като не пропускайте да се отбиете и до аптеката, открита през 1442 г., работеща и до днес. В музея до нея можете да откриете всякакви чудеса, с които са се лекували хората в миналото, например прах от еднорог.

5. Рига, Латвия

Рига се превърна в друг град за бързо посещение на Балтийските острови благодарение на евтините си авиокомпании, предлагащи много маршрути за пътуване от Изток на Запад и обратно. Рига е град, пленяващ с очарованието си, особено на пролет или през лятото. Ще ви трябват най-малко два пълни дни, за да се насладите пълноценно на това невероятно място.

6. Прага, Чехия

Събиращ редица архитектурни стилове (предимно готически, ренесансови и барокови), този град сам по себе си е отделен свят. Очаквайте шепа вълшебни срещи и причудливи бутици, продаващи фигурки, толкова загадъчни, колкото минувачите по улиците. Това е доста забавен град за изследване!

7. Краков, Полша

Краков е град, който много от нас отдавна посещават - не само заради очарованието и красотата му, но и заради мрачното минало на близките Аушвиц и Биркенау, които позволяват на посетителите да изкажат почитта си, да спират и да научат подробностите за Холокоста. Самият град е пълен със студенти, което го прави изключително привлекателен за младите пътешественици, които искат да се смесят с местните жители и да се насладят на всичко, което градът може да предложи.Прочетете още за:
градове в Източна Европа Източна Европа съвети за пътуване

  0 
  0