Магията на източноевропейските градове

Магията на източноевропейските градове Снимка: https://pixabay.com/

Източната част на Европа е чудно място с невероятни кътчета, което често бива подценявано.

След като ви препоръчахме 7 от най-забележителните градове в Източна Европа, тук ще откриете още няколко места, благодарение на които можете да се докоснете до магията на тази част от континента. 
 

Ето ги и тях:
 

1. Братислава, Словакия

Удобно разположен на директния влаков маршрут между Виена и Будапеща, Братислава е друг страхотен град, в който да прекарате ден-два, особено ако търсите нещо по-нестандартно и далеч от тълпата.

2. Брашов, Румъния

Брашов е един от най-посещаваните градове в Румъния благодарение на удобното си местоположение като порта към най-разпознаваемите замъци в страната: замъка Бран (известен още като замъка на Дракула) и замъка Пелес. Самият град заслужава ден или два, за да го разгледате. Наемете си място за нощувка през Air BnB за няколко дни. Това е доста изгодно, тъй като доларът неминуемо се превръща в повече румънски леи.

3. Варшава, Полша

Столицата на Полша има бурно минало, но непрекъснатите усилия за запазване на Стария град в цялото му величие го превръщат в една от най-хубавите столици на Източна Европа. Полша все още борави със злотата, което я прави една от най-достъпните страни за посещение в Европа.

4. Белград, Сърбия

Столицата на Сърбия определено ще завладее сърцата ви, особено през по-топлите месеци, докато вечеряте на открито в прохладните нощи и наблюдавате как голяма част от жителите на града са също навън. Градът е и едно от най-достъпните места за посещение в списъка и като такъв е чудесно място да спрете за малко и да се насладите на живота като местен.

5. Лвов, Украйна

Лвов е разположен на близко разстояние от полската граница и е седмият по големина град в Украйна, който можете да разгледате за няколко дни. Архитектурата е чудесна сама по себе си, с влияния от близката Полша, австро-унгарското наследство. Тя е уникална смесица между източен, централен и западноевропейски стил.

6. Сибиу, Румъния

Румъния е една от най-недооценените страни в Европа. Тя е дом на някои от най-епичните пейзажи, които ще видите по целия свят. Очакват ви планини, долини и впечатляващи замъци, като Сибиу е един от най-добрите градове, в които да отседнете, докато разглеждате наоколо. Разположен в региона на Трансилвания, Сибиу е една от вратите към чудните румънски замъци. 

7. Москва, Русия

Руската столица е толкова завладяваща на живо, колкото не бихте могли да си представите, дори и да дадете пълна свобода на въображението си. Посещението на исторически обекти, църкви и, разбира се, Кремъл изисква поне четири дни, за да преживеете всичко това. Дори и да останете в централната част, не забравяйте да слезете и под земята до метростанциите в Москва, тъй като те се считат за едни от най-екстравагантните и разкошни в света.

8. Чески Крумлов, Чехия

Чески Крумлов е един от най-красивите малки градове в цяла Европа. Само на няколко часа пътуване с автобус на юг от Прага, наистина няма начин да посетите Чехия, без да се отбиете до Крумлов, популярно и любимо място за посещение сред местните.

9. Вроцлав, Полша

 

Най-големият град в Западна Европа е Вроцлав. Той е леснодостъпен от Германия. С интригуващи и красиви градски къщи, този полски град прилича на пощенска картичка и не е чудно, че е спечелил своето място като една от най-хубавите отбивки в Полша.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: