Жена видя новородената си дъщеря след седемседмична ковид-кома

Жена видя новородената си дъщеря след седемседмична ковид-кома Снимка: news-medical.net

Раждането е осъществено с цезарово сечение в 31-вата седмица.

След като установили, че състоянието на заразената с ковид 33 годишна помощик-учителка се влошава, лекарите в Манчестер, Великобритания, я поставили в изкуствена кома и спасили бебето ѝ чрез раждане със секцио. Момиченцето е прекарало пет седмици в неонаталното отделение на Royal Bolton Hospital и вече е в добра форма, съобщава dailymail.co.uk.

Майката, Лаура Уард казва, че не си спомня раждането, макар че според болничните записи е разбирала въпросите и е дала съгласието си за цезаровото сечение, като кимнала с глава. Заради ковид-ограниченията и бащата на момиченцето не е присъствал на раждането.

И той, и семейството на майката всеки ден са разговаряли с болната чрез FaceTime, без да знаят дали ги чува или не в коматозното състояние. Лаура Уард няма съпътстващи заболявания, освен гестационен диабет и не е била ваксинирана, тъй като първоначално ваксините не се препоръчваха при бременност.

Сега обаче тя казва: „Не бих пожелала на никого това, което ми се случи, така че просто го направете, ваксинирайте се”.

С помощта на семейството си и на тригодишниия си син Лаура Уард се учи отново да прави почти всичко, включително да ходи и да се храни.  Състоянието ѝ е било толкова тежко, че по думите на лекарите, са предприели „последната мярка”, т.е., прилагане на животоподдържащи технологии от най-висока степен. Сега тя се възстановява бавно и се надява бебето ѝ да расте без ограниченията на пандемията.

Семейството е щастливо, че „както тя не се отказа, така и ние и вярвахме, че ще се оправи”, за да опознае малката, наречена Хоуп (надежда), която получи името си дни, след като майка ѝ беше изведена от комата. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: