Майка на 21 деца иска още

Майка на 21 деца иска още

„Чудото на природата” е резултат от сурогатни майчинства

Кристина Озтюрк, бивша Гагаркина, 24-годишна многодетна майка от Батуми, Грузия, има близо 200 000 последователи в Instagram, които се радват на снимките на семейната детска ясла. За многобройните ѝ наследници се грижи армия от 16 бавачки, които ѝ струват над €82 000 годишно. Може би не точно на нея, а на съпруга ѝ, турски мултимилионер, който се влюбил в рускинята „от пръв поглед”, по думите на самата Кристина. 

Тя обича да разказва как двамата са се срещнали, докато е била на почивка с 6-годишната си дъщеря от първия брак. Само след няколко седмици познанство, двамата решили да се оженят и да имат много деца, и то бързо – затова се насочили към „производство” на бебета с помощта на сурогатни майки. Идеята явно не е уплашила 57-годишния баща Галип Озтюрк, който вече имал 9 деца.

Случаят естествено предизвиква интереса на медиите. Красивата Галина описва съпруга си като свой „наставник, водач и приказен принц, събрани в едно“ и казва, че се чувства като Пепеляшка, намерила щастието.Но както съобщава thesun.co.uk., нейни бивши колежки твърдят, че тази захаросана версия на романса е „на милион мили“ от реалността.

Те казват, че Кристина е срещнала втория си съпруг в московски мъжки клуб, където печелела до € 2300 на вечер като една от най-търсените стриптизьорки – и потвърждават разказите си със снимки от социалните мрежи. Все пак, някогашните ѝ приятелки по професия не отричат, че Кристина се е захванала със стриптизьорството, за да отгледа без лишения дъщеря си, която родила само на 17 години. В опит за обективност, Тhe Sun са помолили Кристина за коментар, но по тази тема получили категоричен отказ. 

This Young Mom Wants 100 Babies Before Turning 30. | Journal
Снимка - myjournal.com

Но както и да са се срещнали съпрузите, децата им очевидно са обградени с много грижи и любов. Многодетната майка и съпругът ѝ отглеждат потомците си в семейния триетажен дом на Галип Озтюрк. Освен заплатите на детегледачките, засега разходите за бебетата са близо €5000 на седмица за най-необходимото, включително 20 големи торби с пелени и 53 опаковки адаптирано мляко.

Първото дете на ексцентричната двойка се е появило през м. март миналата година. Явно акцията е започнала масирано, след като домочадието на Кристина и Галип се е сдобило вече с 21 деца. 

„Не съм сигурна дали ще бъдем най-голямото семейство в света, но със сигурност планираме да бъдем най-щастливото”, казва Кристина. Според нея животът ѝ не се различава от този на всяка майка, разликата просто е в „броя на децата”. 

Семейство Озтюрк са плащали по €8000 на сурогатните майки да износят бебетата им, при това – почти едновременно. Няма данни как точно е организирана кампанията „Много деца”, след като сурогатното майчинство е ограничена юридически процедура в много страни по света. А Кристина вече мисли за още деца, но „по естествен път”.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: