Индия се раздели с главата на най-голямото семейство в света

Индия се раздели с главата на най-голямото семейство в света Снимка: arunachalobserver.org

Водачът на религиозна общност, практикуваща многоженство, остави след себе си 38 съпруги, 89 деца и 36 внуци

Трудно е да се каже дали Зиона Чана (76 г.) наистина е бил глава на най-голямото семейство в света, тъй като има и други претенденти за титлата. Трудно да се пресметне точният брой на семейството му, но едно изследване е стигнало до 181 души със съпругите, децата, внуците и правнуците. Местните новини твърдят, че „световният рекорд” е на Чана, но не е ясно дали в глобален план е така. Семейството е участвало два пъти в популярното телевизионно шоу Ripley's Believe it or Not и ежегодно е обект на поне няколко заглавия в медиите, съобщава bbc.com.

Но световен рекорд или не, семейството е местната сензация, която привлича много туристи в село Бактван, разположено в североизточната част на Индия. Огромната фамилия живее заедно в четириетажна сграда със 100 стаи, която е основната туристическа атракция, и хора от цял свят се тълпят, за да надникнат в този оригинален лайфстайл.

Според Ройтерс Чана е роден през 1945 г. Запознал се е с първата си съпруга, на 17 години. Семейството принадлежи към християнска религиозна група с около 2000 последователи, които живеят около дома на Чана, чийто дядо е основал общността през 1942 г.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: