Мъж с 12 съпруги и 102 деца се кани да спре да увеличава семейството


67-годишният фермер от Уганда Мзи Муса Хасаня е един от най-плодовитите многоженци в историята

Той има 12 жени, 102 деца и 568 внуци.   

Дори по стандартите на родното му село Лусака, където многоженството е разрешено от закона, семейството на Мзи Муса Хасахя се счита за гигантско. Въпреки че е израснал в крайна бедност, той успява да се издигне над нивото си, натрупвайки достатъчно богатство и престиж, за да бъде назначен за глава на селото в продължение на няколко десетилетия и да има гаранция, че всеки път, когато се обърне към някое семейство с предложение да се ожени за дъщеря им, родителите винаги са се съгласявали.

Хасахя се жени за първата си съпруга през 1971 г. на 16-годишна възраст, а след това продължава да си взима нови съпруги. Тъй като баща му е оставил само две деца, което заплашвало изчезването на клана му, угандийският фермер се погрижва да съхрани родословието си, като се сдобива с над 100 деца.

"Покойният ми баща Мамади Мудумба имаше две съпруги, но му се родиха само две деца. Това постави под заплаха изчезването на нашето семейство и клан", казва Мзи Муса Хасахя в интервю за The Ugandian Monitor, заявявайки радостта си от това, че децата и внуците му ще продължат да увеличават клана по-нататък.

Около една трета от децата на Хасахя живеят с него и съпругите му в семейния дом, останалите са напуснали бащината къща и са създали свои семейства. Освен това 67-годишният фермер признава, че не знае всички деца в къщата си по име и коя е тяхна майка.

"Как един мъж може да бъде доволен от една жена? Това е признак, че си се родил мъж, но с женски хормони", казва Хасахя, смеейки се. "Всичките ми съпруги готвят еднакво и живеят заедно в един дом. Лесно ми е да ги наблюдавам, както и да им попреча да избягат с други мъже в селото".

Интересното е, че най-голямото дете на Мзи е с 21 години по-голямо от най-младата му съпруга, 28-годишната Сабина, която твърди, че въпреки 67 годишната му възраст, съпругът й има енергията на 25-годишен мъж. Той се грижи за всичките си съпруги, прекарва време с всяка от тях и никога не им изневерява.

Въпреки всичките хвалебствени думи от семейството си, Мзи Муса Хасаня признава, че не всичко е перфектно в огромното му семейство. Заради нарастващите разходи за живот му е все по-трудно да осигури на всички всичко необходимо и това довежда до това, че половината от съпругите му го напускат. В момента са му останали само шест от първоначалните дванадесет жени.

"Той имаше пари, но преди четири години бизнесът му с добитък се срина и жените започнаха да го напускат една по една, докато останаха шест", казва един от най-големите му синове Бумар Хифунде.

Именно поради тези финансови проблеми Хасахя уведомява своите останали съпруги, че трябва да използват противозачатъчни средства, за да не забременяват повече, тъй като всяка нова уста, която трябва да бъде хранена, ще бъде сериозно бреме за фермера.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: