Новото в съветите за отслабване е добре забравеното старо

Новото в съветите за отслабване е добре забравеното старо Снимка: indianexpress.com

Един индиец казва, че връщането към корените и традиционните хранителни практики "бие" всякакви диети

Теорията му се доказва от куп примери, потвърждаващи, че местният хранителен модел е най-добрият начин на хранене за всекиго. 

Винаги се е смятало, че отслабването в края на 30-те и 40-те е трудно – и е така, но въпреки това, не е невъзможно. Най-добрият съветник се оказват традиционните хранителни навици, които отразяват регионалните особености на храненето, осъществяват се с местни храни и продукти и освен това задоволяват изграждани с векове вкусови усещания и предпочитания.

Това осъзнал и 46-годишният Аншул Махешвари, след като установил, че теглото му пречи на ежедневния му живот. Затова решил да отслабне по напълно холистичен начин, като се върне към традиционната храна.

"Свалих над 25 кг, като сведох ориза и питките до минимум", казва днес видимо по-стройния и много по-самоуверен Аншул.

Ограниченията на г-н Махешвари предвиждат за закуска пресни плодове – каквито има за сезона.

Обедът му се състои от зеленчукова супа, голяма купа салата и приготвени по какъвто и да е начин варива.

Вечерята включва отново зеленчукова супа и зеленчуково блюдо.

Спортът, който изключително много е помогнал на г-н Махешвари, е лесен - разделил се е с автомобила и градския транспорт и практикува само ходене пеш - още един традиционен модел, който освен че действа изключително блатотворно на тялото, не изисква никакви инвестиции за спортно облекло или оборудване.

Дали е било лесно да издържи? Тук вече влиза в сила решителността – „Щом другите могат да го направят, значи и аз мога”, окуражавал се г-н Махешвари. А на въпроса от какво се е лишил най-трудно, споменава типичните за северна Индия плоски хлебчета, наричани „роти”.

Диетата му изключва напълно алкохола, както и всякаква нездравословна храна. Според него, промяната му е драстична. Сега планира да продължи с диетата и постигайки желаното тегло от 75-80 килограма, да го поддържа по същия начин – с традиционната за родното му място кухня.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: