Как кучетата-роботи на Boston Dynamics се представиха на модно шоу в Париж (видео)

Как кучетата-роботи на Boston Dynamics се представиха на модно шоу в Париж (видео) Снимка: стопкадър видео

Марката за дрехи COPERNI си партнира с Boston Dynamics като домакин на първото по рода си модно шоу с участието на кучетата-роботи Spot

Те се качиха на подиума заедно с моделите и дори им помогнаха. Единият Спот помогна на модела да съблече палтото си, а другият вдигна и понесе чантата й.

Роботите хипнотизираха и забавляваха публиката, но мнозина се чудеха кой ги управлява. В края на шоуто техните „укротители“ се присъединиха към машините, а публиката се втурна да си прави селфита с тях.

Френската марка COPERNI е основана от Sebastien Meyer и Arnaud Vaillant през 2013 г. Vaillant преди това е работил за Balenciaga и Chanel. Той също така се срещна със създателите на роботите, за да договори участието им в тяхното шоу. Това се вписва добре в концепцията на марката — минималистична, елегантна, футуристична естетика.

Boston Dynamics беше първата компания за роботи, която подписа харта никога да не дава оръжия на роботи. Ето защо COPERNI им предложи сътрудничество.

„Това е нашето положително послание, че хората и технологиите могат да живеят заедно в хармония“, каза той пред The ​​Guardian. Той обаче добави, че първоначално е имал съмнения относно мощните малки машини.

„Но сега мисля, че са просто прекрасни“, заключи дизайнерът.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: