Роботи ще заменят хората в производствените линии на Sony

Роботи ще заменят хората в производствените линии на Sony Снимка: pixabay

Компанията планира да внедри пълна автоматизация на производството в своя завод за производство на телевизори в Малайзия

Aвтоматизацията и на други продуктови линии на фирмата предстои.

Sony планира да премине към индустриални роботи вместо  хора в производственото си предприятие за телевизори в Малайзия, каза ръководителят на отдела за електроника на компанията Кимио Маки пред Financial Times. 

Според неговите оценки подобна стъпка ще намали разходите в този завод със 70% до 2023 г. в сравнение с 2018 г.

В допълнение към намаляването на производствените разходи, тази мярка ще подобри качеството на продуктите, както и ще предсказва по-точно отребностите на пазара, избягвайки както дефицита, така и излишъка, сигурен е Маки. Но дори и с пълна автоматизация на производството компанията ще запази работните места на определен брой служители.

В бъдеще експериментът за автоматизация на производството може да бъде разширен и в производството на смартфони и камери с  марката Sony.

Преходът към използването на роботи в производството на потребителска електроника се осъществява като част от промяна в стратегията на компанията на глобалния пазар. Напоследък Sony постепенно прекратява производството на телевизори, смартфони и камери, увеличавайки дела си в сегмента на професионалната електроника.

Благодарение на новата стратегия компанията вече е успяла да увеличи маржа на оперативната печалба от 3,3% на 7,2% от 2018 до 2020 г., а в бъдеще се очаква този показател да нарасне до 10%.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: