В Япония работят върху създаването на "перална" за хора

В Япония работят върху създаването на "перална" за хора Снимка: Japanese Science Co. Ltd.

Фирмата Japanese Science Co. Ltd., която е специализирана в иновативни технологии за баня и кухня, наскоро разкри плановете си да произведе перална за хора

Вярвате или не, концепцията за перална машина за хора не е нова. През 1970 г. на изложение в Осака японският електронен гигант Sanyo Electric демонстрира своята „ултразвукова вана“, перална машина за хора, която "пере", масажира и изсушава човек в напълно автоматичен 15-минутен цикъл.

За съжаление, концепцията така и не стига до комерсиално производство, но сега друга японска технологична компания иска да я изпробва, като обещава да представи модерен поглед върху човешката перална до 2025 г.

Japanese Science Co. Ltd. от Осака, известна с многото си иновации в технологиите за баня и кухня, обяви плановете си да създаде своя собствена версия на човешката перална като част от продуктовата си линия Mirable.

Технологията, наречена "Project Usoyaro", съдържа много контролни сензори и система с изкуствен интелект за създаване на по-усъвършенствано изживяване във ваната.

Инженерите твърдят, че целта на Project Usoyaro е не само да почисти напълно тялото на потребителя, но и да създаде лечебно пространство, където можете да се отпуснете под звуците на успокояваща музика и да гледате изображения, показани на водоустойчив дисплей вътре в машината.

Сензори вътре в пералната ще измерват състоянието на симпатиковите и парасимпатиковите нерви, а вграденият изкуствен интелект ще използва събраните данни, за да създаде най-комфортната за вас атмосфера.

Учените очакват проектът Usoyaro да доведе до напълно функционална перална машина за хора до 2024 г., която компанията трябва да покаже на изложението в Осака през 2025 г.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: