Мъск очаква, че скоро ще има повече роботи, отколкото хора

Мъск очаква, че скоро ще има повече роботи, отколкото хора

Денят на инвеститора на Tesla: какво да очакваме след електрическите автомобили?

На Деня на инвеститора на Tesla Илон Мъск обяви началото на третата част от Генералния план, в който изкуственият интелект ще помогне за постигане на увеличение на производствения капацитет, съобщава Engadget.

Събитието се състоя в Gigafactory в Остин, Тексас. Първите два плана, реализирани през 2006 г. и 2016 г., насочиха развитието на Tesla от стартираща компания до един от лидерите в индустрията.

Има ясен път към устойчивото енергийно развитие на Земята до 2050 г. и това не изисква унищожаване на естествените местообитания“, каза Мъск по време на речта си.

Ръководителят на Tesla каза, че е шокиран колко малко хора осъзнават, че сега има всички възможности да се обезпечават много повече хора от 8 милиарда. Той обеща, че компанията ще публикува "подробен документ с изчисления и предположения" в Twitter.

Същността на плана на Илон Мъск е да създаде устойчива енергийна икономика чрез разработване на 240 тераватчаса съхранение на енергия и 30 тераватчаса производство на възобновяема енергия. Това изисква 10 трилиона долара (10% от световния БВП) и 0,2% суша за слънчево и вятърно производство.


Мъск за пореден път отбеляза, че много скоро електрическите автомобили ще бъдат навсякъде, а колите с двигатели с вътрешно горене ще бъдат третирани като коне и каруци.

Той също така намекна за потенциални планове за електрифициране на самолети и кораби.

Докато подобряваме енергийната плътност в батериите, ще видите, че всички превозни средства стават изцяло електрически с изключение на ракетите“, каза Мъск.

Мъск очаква, че скоро ще има повече роботи, отколкото хора.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: