Над 80% от жителите на Южна Корея се боят, че ще останат без работа

Над 80% от жителите на Южна Корея се боят, че ще останат без работа

Автоматизацията в близко бъдеще ще направи излишни най-вече пряко заетите сега в производството

Всеки осем от десет жители на Южна Корея се страхуват, че могат да загубят работните си места във връзка с бъдещата индустриализация на обществото. За това съобщава Yonhap News, като се позовава на представители на Федерацията на корейската промишленост.

Резултатите от допитването, проведено сред 829 човека на възраст от 20 до 39 години, показват, че 83% от анкетираните се страхуват, че могат да изгубят работните си места заради индустриализацията от ново поколение. 

36 на сто от анкетираните считат, че причина за големи съкращения на работни места ще стане автоматизацията на производството.

Според мнението на 65% от участниците в допитването, под ударите ще попаднат най-вече пряко заетите в производството работници, 14,6% - че това ще са офис служителите, 11,4% - лицата, заети в техническата сфера, 2,9% - лицата, заети в сферата на търговията.

Като мерки в борбата срещу съкращаването на работните места анкетираните посочват гъвкав пазар на труда, подобряване на системата на образованието, мерки за подкрепа на лицата, изгубили работата си заради автоматизацията. 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: