Тайните на стилния дом

Тайните на стилния дом Снимка: Pinterest

Малките стъпки и промени, които правим, могат да преобразят мястото, в което живеем - стига да знаем как да подходим умно към тях.

Не е нужно да сте интериорни дизайнери, за да имате приветливо и красиво място, което обитавате. Макар да изглежда фрустриращо да се взирате в празните стени или полици, които искате да окичите с картини, снимки и какво ли не, трябва да помислите предварително много. Има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да направите жилището си наистина красиво.


Създаване и спазване на конкретен стил


Най-важното нещо е да разберете какъв е стилът ви. Помислете за снимки на стаи, които сте виждали и които са ви въздействали по някакъв начин. Дали предпочитате нещо по-семпло и минималистично, или бихте експериментирали с ярки цветове и еклектика. След като разберете какво ви харесва и как бихте искали да изглежда пространството ви, започнете да търсите онлайн референтни снимки. Така ще започнете да си визуализирате как ще изглежда мястото спрямо стила ви и ще си набележите отделни елементи, които бихте искали да включите.


Практичност


Макар стилът да е изключително важен за създаването на стилно място, нищо не е по-приятно от това едно място да е практично. Помислете не само как искате мястото да изглежда, но и как може да е функционално. Ако реновирате хола си например, помислете как да разместите мебелите, за да оползотворите цялото пространство - пробвайте да сложите дивана на друго място или започнете да мислите къде да сложите рафтове за допълнително пространство. Поиграйте си на Тетрис в стаята и вижте кое работи най-добре за нуждите ви. И го свържете с конкретния ви стил.


Дяволът е в детайлите


Малките неща могат да направят или срутят проекта ви. Помислете върху това какви елементи са ключови за стила ви. Ако сте минималисти, може да искате стените ви да са изчистени, като само една да бъде акцентна. Ако обичате цветове, помислете как да комбинирате такива, които си подхождат. Какъвто и да е стилът ви, обмислете добре детайлите. Гледайте референтни снимки, разглеждайте списания, ако трябва скицирайте плана си. Запомнете, че малките неща правят мястото истински стилно.


Как мебелите и декорацията оптично променят мястото


Ако пространството ви е прекалено малко, може да искате да закачите завеси високо над прозорците, почти до тавана. Така оптически изтегляте погледа нагоре, което автоматично прави пространството по-голямо. Много хора се притесняват от това да слагат големи мебели или предмети в малко пространство, но е важно да се експериментира. Има много блогове, които ще ви дадат съвети как да го направите умно. Ако пък пространството ви е прекалено голямо, може да ви притеснява, че ще остане празно. Най-умното нещо в такъв случай е да го разделим на зони, които да имат определена цел и функция, като въпреки всичко се вписват в един кохерентен стил.


Това са само малки насоки, които можем да ви предложим, за да намерите вашия собствен стил и да го приложите умно. В крайна сметка най-важното е пространството да е практично за целите ви и да ви кара да се чувствате уютно и вкъщи. Останалото само ще си дойде на мястото.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: