Мутирал вирус от прилеп е предизвикал пандемията от коронавирус

Мутирал вирус от прилеп е предизвикал пандемията от коронавирус

Актуална информация за епидемичната обстановка на 03.06.2021 г.

По света:

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви програмата „месец на действие", за да насърчи повече американци да си поставят ваксина срещу коронавирус до 4 юли и да се постигне целта от 70% ваксинирани по-бързо, като предлага на хората различни стимули, пише Асошиейтед прес.

В тази връзка Байдън е постигнал споразумение с Anheuser-Busch, която заяви, че ще дава безплатна бира на всички американци на възраст над 21 години, ако бъде постигната целта на президента за 70% ваксинирани.

За да получат безплатна бира, участниците в акцията трябва да се регистрират на уебсайта на компанията и да качат своята снимка на любимото си място с бира. Те ще получат виртуална дебитна карта на стойност 5 долара, която могат да използват за закупуване на един продукт на Anheuser-Busch.

Учени, ръководени от професора от университета в Улм Франк Кирхоф, са открили в ключов протеин в обвивката на коронавируса нов тип мутация, с помощта на която SARS-CoV-2 се свързва с мембраната на човешките клетки и прониква в тях, пише biorxiv.org

За последните 24 часа в Швейцария не е регистрирана нито една смърт от усложнения от COVID-19. Това съобщи на своя уебсайт швейцарският здравен регулатор.

Хърватия облекчи условията за влизане в страната, като позволи да се представя отрицателен PCR тест за коронавирус на границата, направен не по-късно от 72 часа преди влизането в страната.


У нас:

Под 2% са положителните проби за коронавирус или общо 197 случая. Това сочат данните в Единния информационен портал.

Починалите с COVID-19 за денонощие са 21 души, като оздравелите са 1012. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: