Актуална информация за епидемичната обстановка на 11.05.2021 г.

Актуална информация за епидемичната обстановка на 11.05.2021 г. Снимка: pixabay

Обобщение на събитията от деня

Данните за България:

16 392 са направените тестове за денонощието, а 42 838 са активните случаи на коронавирус у нас, съобщи Единният информационен център. 
5571 се лекуват в болнични условия. 555 пациенти са в интензивни отделения.
Излекувани са 3005 души за последното денонощие.

За последните 24 часа са починали 116 души с усложнения от COVID-19.

963 539 са общо поставените дози ваксини, като за последното денонощие те са 25 485

По света:

От сряда започват безплатни ​​ваксинации срещу COVID-19 в метрото на Ню Йорк. Ваксинирането ще става с еднократна ваксина на Johnson & Johnson. Пилотната програма стартира първоначално на шест метростанции и ще се проведе от 12 до 16 май, за да се оцени нейната ефективност. Ваксиниралите се ще получават право на безплатни пътувания в рамките на една седмица в метрото или двупосочно пътуване по крайградските линии. 

Първата японска ваксина срещу COVID-19 е в напреднал стадий на разработка и може би ще бъде готова за масово прилагане още преди края на тази година. Препаратът е на една от водещите фармацевтични компании в страната Shionogi. Ваксина разработва и друга японска компания, AnGes Inc.

В Канада фирми (застрахователи, пивоварни, музеи и технологични компании) започнаха да предоставят промоции на ваксинираните си потребители, за да насърчат колебаещите се и да ускорят ваксинационната кампания в страната.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: