В Канада предлагат отстъпки и подаръци на ваксинирани клиенти

В Канада предлагат отстъпки и подаръци на ваксинирани клиенти Снимка: pixabay

Канадските компании се опитват да насърчат клиентите си да се ваксинират срещу COVID-19, като предлагат отстъпки и различни подаръци

Застрахователи, пивоварни, музеи и технологични компании започнаха да предоставят промоции на ваксинираните си потребители, за да ускорят ваксинационната кампания в страната, съобщава La Presse.

В някои заведения за хранене ваксинираните получават отстъпки от няколко долара за храна или напитки или им подаряват бонбони. Отделни музеи въвеждат безплатен вход за ваксинирани, а застрахователни компании предоставят наградни точки в някои от пакетите си. Базираното в Торонто финансово приложение Drop пък предлага парични награди от 50 долара на потребители, които публикуват в социалните мрежи селфи как се ваксинират.

Според Джоан Макнайш, доцент по маркетинг в университета Райърсън, е важно, че компаниите съдействат за тази кауза. Тя коментира, че е трудно да се прецени доколко тези промоции успяват да убедят колебаещите се канадци да се ваксинират, но със сигурност помагат на тези, които се чувстват нервни преди инжекцията. За други обаче, по думите й, това е още един убедителен фактор.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: