Опровергаха мита за вредата от пиенето на вода по време на хранене

Опровергаха мита за вредата от пиенето на вода по време на хранене Снимка: ferra.ru

Руски лекар-диетолог изброи кои са най-добрите напитки по време на ядене

Лекарят диетолог, кандидат на медицинските науки Андрей Бобровски отрече вредата от пиенето на вода по време на хранене. Той също така разказа и на какви напитки да отдаваме предпочитанията си в този случай, пише руският интернет портал ferra.ru.

„Разпространеното мнение, че не трябва да се пие вода по време на хранене, не е съвсем обосновано. Защото, ако например вземем супата като едно от най-диетичните и правилни ястия, то тя в крайна сметка представлява смес от вода и по-твърда храна. Това означава, че можете да пиете и вода по време нахранене", каза Бобровски в интервю за радио Sputnik.

Според Бобровски най-добре е по време на хранене да се използва обикновена вода. При това трябва да се има предвид и температурата й. По-добре е водата да не е студена, а със стайна температура. 

Също така безопасен за пиене по време на хранене е и чаят. Той обаче трябва да е без захар, тъй като в такъв случай може да предизвика проблеми с храносмилането. Освен това чаят не трябва да бъде твърде силен.

 

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: