Изградиха зона за спускане с шейни на Витоша

Изградиха зона за спускане с шейни на Витоша Снимка: pikist.com

Първата обособена зона за спускане с шейни на Витоша ще бъде открита на 23 януари

Първата специализирана зона за спускане с шейни ще бъде открита по инициатива на „София – европейска столица на спорта" тази събота, 23 януари, в рамките на Витоша зимен фест 2021, съобщи БНР.

Традиционният вече снежен празник край хижа „Алеко“ ще постави начало на богатата годишна програма от дейности в календара на Фондацията. 

Фестивалът бе иницииран от „София – европейска столица на спорта“ и се провежда за шеста поредна зима, като продължение на Световния ден на снега. Глобалната инициатива се организира за десети път и вече обединява близо 110 фестивални, спортни и забавни събития в световноизвестни зимни центрове. Този път част от събитията в чужбина са онлайн заради здравните мерки.

Първата специализирана зона за спускане с шейни ще бъде открита в събота със семейна надпревара. Мястото е малко над хижа „Алеко“, до стария ски-влек „Боби“. 

Организаторите са оградили и почистили от храсти и неравности обособения район и очакват желаещите да направят първи спускания. Състезанията с шейни ще бъдат на семеен принцип с изискване за участие на дете и родител (роднина), с елиминации по паралелни трасета . 

Записванията са от 10.00 до 10.45 ч. в деня на феста на специален сет пред хижа „Алеко“.

Участието е със собствени шейни и екипировки, като надпреварата по 150 метрово трасе ще започне в 11.00 ч., а в 11.45 ч. ще се състои кратко откриване на новата зона.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: