Витоша летен фест 2020 е в неделя

Витоша летен фест 2020 е в неделя

Шестото издане на Витоша летен фест е насрочено за 19 юли, неделя, от 11 ч. на поляната пред хижа Момина скала, където по традиция се събират любители на планината, чистия въздух и активния начин на живот през почивните дни. Събитието се организира от „София - европейска столица на спорта" и Столична община.

Спортният празник включва състезания, забавна програма, песни, демонстрации и танци, за зрителите са предвидени сцени с възможности за много игри, смях, томболи и награди. Отново ще има надпревара по бързо разпъване на палатка, а като допълнителна емоция всички ще могат да ползват безплатно опънатия над Боянската река алпийски тролей, осигурен от „Мачирски спорт“.

Както винаги участниците в състезанията са освободени от стартови такси, а организаторите отново са предвидили безплатен транспорт, рейсовете тръгват от Националния стадион „Васил Левски“ в 8,00 ч., а за извозване на велосипедите ще има специален автобус. За доброто настроение на 19 юли пред х. Момина скала ще се погрижи прочутият изпълнител на народни песни Алекс Костов, лауреатът на международни конкурси е подготвил най-доброто от репертоара си. Ще има много групи с изпълнения на народни танци, свои песни подготвят за представяне и членовете на няколко известни състава за планинарски песни. В празника ще се включат представители на Български туристически съюз и на Природен парк „Витоша“. Събитието ще се състои при стриктно спазване на здравните мерки.

ДИСЦИПЛИНИ:
- Състезание по планинско бягане – старт в 11,00 ч. по 14 км трасе „Кумата“; 
- Състезание по планинско колоездене - старт в 11,15 ч. по 7/20 км (една или три обиколки в зависимост от възрастовата група) трасе „Копитото“; 
- Туристически поход – начало 11,25 ч. по 3,5 км трасе „Обичам Витоша“ около 2 часа. 

ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ:
За бягане и колоездене: юноши и девойки (16-18 г.), мъже и жени (19-40 г.); ветерани мъже и жени (40+);
За похода: без ограничения.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:
Всички участници се състезават по свое желание и на собствена отговорност, за което попълват декларация при регистрацията. Участниците се задължават да се движат по маркировката и да спазват Закона за движение по пътищата преди, по време и след състезанието. Състезателите да носят лични карти или ученически книжки и да бъдат екипирани с необходимата екипировка – участниците в състезанието по колоездене крос–кънтри е задължително да са с каски и е препоръчително да са с очила, ръкавици и наколенки. Препоръчително е да си направят предварително застраховки.

ПОДКРЕПИТЕЛНИ ПУНКТОВЕ:
Ще има два подкрепителни пункта – един по трасето за колоездене и един по маршрута на бягането – хижа Еделвайс.

ТРАСЕТА:
По предложен от организаторите маршрут за различните дисциплини по спортове.

СТАРТОВА ТАКСА:
Участниците са освободени от стартови такси.

КЛАСИРАНЕ И НАГРАДИ:
Класиралите се на първите три места в дисциплините планинско колоездене и планинско бягане ще получат медали плюс материални награди и ще си разделят награден фонд, разпределен както следва: за мъже и жени - по 300 лв. за шампионите, по 200 лв. за вицешампионите и по 100 лв. за спечелилите бронз; за юноши и девойки и за ветерани мъже и жени – по 150 лв. за шампионите, по 100 лв. за вицешампионите и по 50 лв. за наредилите се на трето място.

НАГРАЖДАВАНЕ НА ПРИЗьОРИТЕ И ЗАКРИВАНЕ:
13,00 часа в зоната на старт/финала.

ТРАНСПОРТ:
На желаещите да се включат в събитието ще бъде осигурен обществен транспорт от София: тръгване в 8,00 ч. от Национален стадион „Васил Левски (паркинга пред централния вход, там автобусите ще са означени с табели на събитието) до м. Златните мостове - и обратно след приключване на събитието тръгване от Златни мостове в 14,30 часа. За колоездачите ще бъде осигурен транспорт за извозване на байковете от стадион „Васил Левски“. Личните автомобили този ден ще бъдат паркирани край Златните мостове.

ЗАПИСВАНИЯ И РЕГИСТРАЦИИ:
На https://racetimingbg.com/event/summer_fest/ и в деня на Феста на обособените пунктове по дисциплини от 9,00 до 10,50 ч. пред х. Момина скала.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
На www.sofia2018.bg, в специалната Facebook страница на събитието и на contact@sofia2018.bg. Организаторите не носят отговорност за евентуални промени и събития, предизвикани от извънредни обстоятелства.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: