Новак Джокович и Райфайзен с партньорско споразумение

Новак Джокович и Райфайзен с партньорско споразумение Снимка: RBI_Djokovic

Австрийската финансова институция ще подпомага наскоро създадената тенис академия на състезателя в Белград

Сръбската тенис звезда Новак Джокович и базираната във Виена Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) анонсираха днес партньорството си. Джокович, който е номер 1 в тениса за рекордните вече 316 седмици, ще бъде посланик на марката РБИ и нейните дъщерни банки в Централна и Източна Европа. Също така Райфайзен ще подкрепя наскоро създадената тенис академия на Джокович в Белград.

За мен е чест да стана посланик на марката Райфайзен, както и да си партнираме по много важен за мен проект – академията ми в Белград. Те ще ми помогнат да подкрепим млади тенисисти в усилията им да станат шампиони както на корта, така и извън него. Силният тим зад гърба ми направи голямата разлика в кариерата ми. Затова бих искал да осигуря подобна среда и на бъдещото поколение играчи в моята академия. Райфайзен е важен партньор в това начинание и ще работим заедно, за да помогнем на тениса да се развива“, каза Новак Джокович.

„Горди сме, че Новак Джокович ще бъде нашият посланик, подчертаващ визията ни да бъдем банка номер 1 по отношение на препоръките. Той е един от най, а може би дори и най-успешният и уважаван спортист от Централна и Източна Европа. Поради факта, че споделяме много сходни ценности, уверени сме, че това е перфектно партньорство“, каза главният изпълнителен директор на РБИ Йохан Щробл

Срокът на споразумението е 3 години с възможност за удължаване. Наред с цялостната подкрепа за академията Райфайзен ще подпомага и млади играчи да участват на важни турнири. Освен участието в рекламни клипове и в социалните медии на Райфайзен, Джокович ще бъде и част от събития на банката. Първият клип, който бе заснет в Монте Карло, където Джокович живее, ще бъде показан скоро в страните от Централна и Източна Европа.

Новак Джокович е победител в 82 турнира от серията ATP, сред които и 18 турнира от Големия шлем. Печелил е всички четири турнира от Големия шлем, включително и последния – през февруари на откритото първенство на Австралия. Роден е в Белград, на 33 години, женен, с две деца. По повече от 7 милиона фенове го следват в каналите му във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: