Учителите ще ползват санаториумите на НОИ без такси за резервация

Учителите ще ползват санаториумите на НОИ без такси за резервация Снимка: pixabay

При резервиране на места в 11 от базите на НОИ, членовете на Синдиката на българските учители няма да плащат такса, ако се лекуват по програмата „Профилактика, рехабилитация и отдих“

Това става възможно благодарение на сключено споразумение между председателя на СБУ Янка Такева и изпълнителния директор на „Специализирани болници за рехабилитация - Национален комплекс” Десислава Николаева.

Синдикалните членове ще бъдат освободени от таксата в размер на 30 лв. във филиалите на лечебния комплекс във Велинград, Наречен, Сандански, Банкя, Кюстендил, Хисаря, Вършец, Баня (Карловско), Баните (Смолянско) и Момин проход.

Споразумението ще важи до изчерпване на средствата по програма „Профилактика, рехабилитация и отдих“ на НОИ за 2021 г.

Синдикалните членове, които желаят да постъпят за лечение в изброените филиали на лечебния комплекс, ще подават предварителна информация до централния офис на „Специализирани болници за рехабилитация - Национален комплекс” в срок до 40 календарни дни преди избрания от тях период за лечение.

За финансовата реализация на програма „Профилактика, рехабилитация и отдих“ в Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за тази година са предвидени 22 103 061 лв.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: