Започва реновиране на 3 столични училища по европроект

Започва реновиране на 3 столични училища по европроект Снимка: pixabay

Училищата, в които ще се извършат строително-монтажни дейности за енергийна ефективност, са 48 ОУ „Йосиф Ковачев”, 28 СУ „Алеко Константинов“ и I СУ „Пенчо Славейков“

Проект на Столична община за основен ремонт и реконструкция на три училища в София е одобрен за безвъзмездно финансиране по оперативна програма „Региони в растеж". Общата стойност на проекта е  7,1 млн. лв. От тях безвъзмездното финансиране по ОПРР е  6,3 млн. лв.

В 48 ОУ се предвижда  подмяна на електрическата инсталация, ремонт на покрива и ВиК-мрежа, изграждане на асансьор и нова ограда на училището.

В 28 СУ е планирано преструктуриране на част от помещенията, подмяна на вътрешната дограма и подовите настилки, полагане на топлоизолация по фасадите и покрива на сградата, изграждане на достъпна среда, подмяна на електрическата инсталация и изграждане на нова мълниезащитна инсталация, както и нова ограда на училището.

Основен ремонт на покрива ще се прави в I СУ. Ще бъде направена също подмяна на вътрешно-отоплителната инсталация, ремонт на ВиК-мрежата, изграждане на асансьор, облагородяване на двора на училището.

По проекта е предвидена и доставка на ново обзавеждане за училищата: чинове, бюра, столове, метални шкафове за раници и ученически пособия, етажерки, магнитни дъски, заседателни маси. Ще бъде подменено и кухненското оборудване, а наред с това и оборудването на физкултурните салони.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: